Kispapák szülés felkészítése

A gyermekvárás nem csak az anyáról, hanem az apáról is szól. A kis jövevény születésével egy új család is megszületik, s mindkét felnőtt tagjára hatalmas felelősség hárul. Sokan úgy vélik a kismamáknak több szerep jut a várandósság alatt, mivel ők hordozzák magukban a magzatot De mi a helyzet a kispapákkal?

Kedves Kismamák, Kispapák! Érezted már úgy, hogy nem tudsz eligazodni az óriási kínálatban, mindenki mást mondd, hogy mi kell a babának, azt se tudod, hogy mi micsoda, a szakkönyvek is keszekuszák és magad se hiszed, hogy amit leírnak, arra szükséged lenne a gyermek érkezéséhez.Ha így érzed, gyere el (gyertek el) a Mini-Manó Babacentrumban rendszeresen megrendezett, ingyenes Babakelengye Bemutatónkra!


A férfiaknak nehezebb a dolguk, hogy közelebb kerülhessenek születendő gyermekükhöz a terhesség alatt, de egyáltalán nem lehetetlen feladat. Sőt! A kispapa dolga, hogy a kismama mellett legyen, figyelemmel kísérje a változásokat, részt vegyen minden olyan tevékenységben, amiben tud, így a létét, hangját megérzi a magzat és köztük is kialakul a kapcsolat már a születés előtt.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A kismama jógán is várják a kispapákat a 34-36. héttől, hogy a párok együtt készülhessenek fel a vajúdásra, megtanulják a megfelelő légzésgyakorlatokat. Az apa, ha jól megtanulta a jóga tornákon a relaxációs gyakorlatokat, akkor könnyen ellazíthatja az anyát, megnyugtathatja és átsegítheti ezzel a szülés nehézségein.

Ezen kívül a jógán a férfiak megtanulhatják kialakítani OM mantrájukat, amely mély hangon való mormolás. A magzat az anyja hasában nagyon szűrten hallja a világ hangjait, viszont annál hangosabban az anya légzését, bélmozgásának hangját. Mikor megszületik, a világ fényes, hideg és ijesztően csöndes, ha ekkor a papa mormolását hallja, az ismerős mivolta miatt meg tudja nyugtatni.

Mostanában elterjedt a gyermekvállalásra felkészítő kurzus pároknak. A kurzusba is bele van építve a torna a kismamák számára, de ez a program ennél jóval összetettebb. A tanfolyam alatt megtanulhatják a leendő szülők, hogy mi vár rájuk a várandósság alatt, a szüléskor és utána. Tanácsokat, praktikákat kapnak a felmerülő problémák megoldására, a félelmeik leküzdésére. Felkészítik őket a szülésre és a szülői szerepre.

Szeretnél felkészülni a babára? Szeretnéd jobban megismerni a baba megszületési utáni időszakot vagy esetleg a szülésfelkészítés érdekel? Kattints ide és nézd meg, hogy milyen ingyenes és fizetős tanfolyamokkal kedveskedünk Neked minden hónapban.

A szülés után ún. baba klubokba várják az anyukákat, apukákat, nevelési útmutatót adva, illetve figyelemmel kísérve a kicsi első pár hónapját. Ezen a tanfolyamon természetesen a kispapák is fontos szerepet kapnak, hiszen a gyermeket két szülő várja és együtt, harmóniában készülhetnek fel az új családtag érzekésére.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: